Olen Taito-Finlandia 2022 finalisti

26.10.2022

Olen yksi viidestä ammattilaisraadin valitsemasta Taito-Finlandia -ehdokkaista.                          Otettu, hämmentynyt ja, niin, ylpeä.

Valintaani raati perustelee näin: "Heidi on tekstiilitaiteilija ja käsityöaktivisti. Hän tekee upeita, kansainvälisen tason tuftattuja ryijyjä, jotka ovat ajassa ja osoittavat, että perinteinen seinätekstiili voi ammentaa myös populaarikulttuurista. Tällä hetkellä yleisesti kiinnostus sekä kansanomaisia että moderneja ryijyjä kohtaan on suurta. Heidi on tuonut alalle poikkeuksellisen korkeatasoisen taidon ja tason tuftatuilla ryijyillään. Heidi Linsénillä on fotograafinen tyyli, joka liikkuu tekstiilitaiteen ja kuvataiteen rajalla."

Taito-Finlandia on käsi- ja taideteollisuusalan tunnustuspalkinto, joka voidaan myöntää alan tarkoitusperiä edistäneelle henkilölle, yritykselle, toimijalle, teolle, ilmiölle, tapahtumalle tai tuotteelle. Tunnustuksella halutaan nostaa esille merkittäviä käsityö- ja taitokulttuuria edistäviä asioita tai osaajia sekä lisätä alan tunnettuutta ja arvostusta. Vuoden 2022 Taito-Finlandia -palkinnonsaajan valitsee joulukuussa tohtoriksi väittelevä runoilija Jenni Haukio. Voittaja julkaistaan ja palkitaan Suomen Kädentaidot -messujen avajaisissa perjantaina 18.11.2022.